Projekter

huset set fra søen

Grunden er en stor og kuperet naturgrund med udsigt til skov og en privat sø for enden af grunden. Ankomsten til grunden ligger på toppen af bakken, og med en enestående udsigt over grunden, søen og skoven. Husets særlige form imødekommer vores ønske om at udnytte udsigterne samt bevare en tæt forbindelse mellem inde og ude.

Sommerhusets placering på bakken forholder sig til det kuperede landskab og de fine udsigter i mange retninger. Husets arkitektoniske koncept er 7 sammenkoblede bokse i varierende niveauer, størrelser og orientering baseret på boksenes individuelle funktioner. Tilsammen skaber de 7 bokse et oplevelsesrigt hus, med rum der på forskellig vis tager dagslys ind og indrammer udsigten. Husets 5 niveauer forstærker overgangene mellem husets rum og fungerer samtidig som vertikal forbindelse mellem grundens niveauer

isometri

 

Husets har 5 gulvniveauer med 80 cm højdeforskel imellem. Dermed tilpasser husets gulvplan sig grundens naturlige terræn, som falder ialt 320 cm i husets længde. Husets form sikrer en minimal regulering af det naturlige terræn, da gulvkoterne forholder sig til grundens terræn. Husets vertikale forløb medfører, at man i flere tilfælde træder ind i en boks i 80 cm´s højde og at rumhøjden derfor nødvendigvis må blive minimum 290 cm. I overensstemmelse med bygningsreglementet er gulv i opholdsrum over terræn til minimum en side Disse forhold har haft en afgørende indflydelse på højden af byggeriet facader.

køkkenet

Indlæg om husets arkitektur:

  1. introduktion til arkitektur
  2. Husets program
  3. Huset med de mange udsigter
  4. Lys og skygge (på vej)