Sammenlægning af lejligheder
Hvordan kan børnefamilier blive boende i byen uden at gå kompromis med ønsket om private værelser til alle børn og voksne? Ejendommene i brokvartererne opført i perioden fra 1900 – 1940 er rige på håndværksmæssig kvalitet, gode materialer, men boligerne matcher dårligt store børnefamiliers behov, med få, men store værelser og stuer en suite. Renoveringen på Ryesgade viser, at børnefamiliers ønsker om mere plads, et privat rum til alle og gode fælles rum faktisk godt kan imødekommes på brokvartererne.
Bygherrerne havde købt lejligheden ovenover, og skulle indrette bybolig i 2 plan på ialt 148 m2. De eksisterende lejligheder var små, med små rum, og bygherre ønskede at blive boende i byen, tæt på arbejde og byliv, uden at gå på kompromis med værelser og funktioner i boligen. Denne sammenlægning af lejligheder skulle derfor ende op i 4 private soveværelser, en dagligstue, et køkkenalrum, 2 badeværelser og et bryggers.
Den store overhaling
For at få plads til alle ønsker, krævede projektet en omlægning af de eksisterende lejligheder, hvor mange funktioner byttede plads. For eksempel blev det eksisterende soveværelse og bad renoveret til nyt køkkenalrum, med direkte udgang til en stor altan, mens badeværelset er indrettet i en del af det gamle køkken. For at lykkedes med at få så mange værelser og stuer i en relativ lille lejlighed, placerede vi trappen i midten af bygningen, langs med den bærende væg. Resultatet er blevet en veldisponeret 7 værelses lejlighed, med stuer og fællesrum i nederste etage og privat afdeling med værelser på øverste etage.
Trappeopgangen er malet i en støvet grøn farve, som kontrast til de lyse vægge, og glasset i det gamle dørhul sikrer en visuel forbindelse mellem nederste og øverste etage.
Læs artikel om ombygningen, Berlingske 18.08.2019
Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig med din sammenlægning af lejligheder
Billederne af fotograf: Jan Ove Kristensen