You are currently viewing dagligdag

dagligdag

2014-06-06 15.39.51
Aidas sandkasse

Noget af det første, folk spørger om, er hvor mange timer jeg arbejder. Det spørgsmål sætter på mange måder tingene i perspektiv, fordi spørgsmålet er funderet på vores samfunds indretning af et liv opdelt mellem arbejde og fritid. Vores hverdag er lige netop ikke skarpt opdelt og præget af daglige deadlines i form af at nå at bringe, nå på arbejde, nå at arbejde, nå at hente, nå at lave og spise mad, og nå kærestetid og tid til fritid og afslapning.

Vi skal nå at bygge hus, ja, og det gør vi også, men det er mindst lige så vigtigt, at vi har tid sammen som familie, både nu, hvor vi stadig er tre, og når lillebror ankommer.

En typisk hverdag ser sådan ud. Vi står op mellem kl 6 0g 7, afhængig af, hvornår Aida vågner. Morgenmad og morgenstund får lov til at tage tid, og jeg bruger morgenen til at strukturere og forberede dagens arbejde. Vi er typisk først uden mellem 8 og 9, nogle gange som i dag allerede kl halv 7. Som det første skal vi med Aida ned og sige godmorgen til hønsene og lukke dem ud i haven. Derefter går jeg i gang med at bygge og Mette i gang med husholdning eller have. Indrømmet, vi kører traditionelt kønsrollemønster, men det ville ikke give mening andet, nu hvor Mette er højgravid og arbejdet består i fundamenter med tungt slæbearbejde. Hun hjælper dog, hvor hun kan, blandt andet har Mette lært at binde armeringsjern. Aida hjælper også far, hun har af sin far fået sin første værktøjskasse, og en sømblok til at øve sig på… Mest af alt er hun dog glad for den enorme sandkasse, som byggeriet har afstedkommet. Arbejde og tiden med Aida falder altså sammen, og hun er heldigvis rigeligt nysgerrig og hjælpsom til at vi kan forene kvalitetstid og arbejdstid.

Midt på dagen frokost med kort pause, Aida sover derefter til middag,  hvilket giver os 2-3 timer, hvor vi kan arbejde uforstyrret. Her laver vi typisk de ting, som er sværest at få hende integereret i; græsslåning, betonstøbning mv. Arbejdsdagen stopper typisk ved 5-6 tiden, så spiser vi aftensmad og hygger, inden Aida skal i seng. Som oftest bruger jeg noget af aftenen på at afsøge viden om materialer eller detaljer, projektere eller bestille materialer.

Arbejdsdag og familiedag er heroppe to og samme ting, og derfor føles en 12 timers arbejdsdag ikke som en sådan, men som en hverdag, forstået i ordets bedste betydning. Stress er der ikke meget af, til gengæld er vi dødsenstrætte hver eneste aften efter en lang dag i haven eller på byggepladsen.

 

Dette indlæg har 1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.