You are currently viewing Færdig med fundament
fundamentet, inden vi fik pudset færdig og malet sokkel

Færdig med fundament

fundamentet, inden vi fik pudset færdig og malet sokkel
fundamentet, inden vi fik pudset færdig og malet sokkel

Der er nogle større og mindre milepæle i sådan et byggeri, og det er skønt at nå til en sådan. I weekenden nåede vi en af de større. Vi blev færdige med fundamentet. (Jo, vi mangler at støbe lidt terrændæk, men det bliver først, når der er tag over) Men  randfundamentet er støbt færdig, den sidste lecablok er muret, og soklen er pudset op og malet. Og vi synes, at det tegner rigtig rigtig godt…

Nu er vi så langt, at vi kan kigge tilbage. Vi har regnet og talt lidt på byggeriet indtil nu:

  • Vi har bygget 38 galger (et rektangulært kræver 8, et vinkelhus kræver 12)
  • Vi har støbt 30 m3 beton, fordelt på 16 støbedage
  • Med 50 L pr blanding har betonblanderen blandet 600 portioner beton
  • Der er brugt 324 fundablokke og 492 lecablokke,
  • Vi har kørt 160 timer i Bobcatten
  • Der er brugt for 58.000 kr i materialer
  • Samlet vægt for fundamentet ca 88 tons, hvor samtlige materialer er løftet i hånden minimum en gang..

 

Det havde utvivlsomt været hurtigere at bygge, hvis huset var en aflang boks og grunden var flad. Men det havde kedet mig at bygge, og de sidste måneders entreprenørarbejde har været en god, lærerig og sjov process, som jeg ikke ville have været foruden.

Når det er sagt, er det nu også en skøn fornemmelse at kunne pakke betonblanderen væk og finde træværktøjet frem i stedet for. Nu står den nemlig på træskelet, som skal bygges op på stedet. Vi håber stadig på, at vi kan lukke hele huset af, inden det bliver vinter.

 

Skriv et svar