You are currently viewing at få lukket huset
huset tager form

at få lukket huset

udsigt fra dagligstue
udsigt fra dagligstue

Vi arbejder videre med at bygge træskelet og få lukket huset af. Vejret er med os, trods

årstiden – november måned – er det stadig ok behageligt at arbejde i. Huen og de lange underbukser er nu blevet taget i brug, handsker har jeg på on/off, de er besværlige med skruerne.

Værst er det dog, at det bliver så tidligt mørkt. Jeg har investeret i en byggepladslampe, vi kalder den solen, som giver 17.000 lumen. Det svarer til 25 stk 60 watts pærer, så den skal højt op, for ikke at blænde uhensigstmæssigt. Den har vist sig god til lige at få et par timer ekstra arbejdstid om eftermiddagen.

Vi har nu lukket 4 bokse ud af 7. Det tager lidt længere tid end håbet. Selve det at bygge væggene og rejse dem tager ikke lang tid, det er istedet alle tilpasninger, hjørner, samlinger, udkragninger, som vi bruger tid på. Store regulære flader er nemmest og dermed billigst, fordi størstedelen af tiden bruges ved kanter og sammenstød. Med et hus med 32 vægge, 7 tage og 39 hjørner og mange skæve vinkler tager alting bare lidt længere tid. Omvendt har det vist sig ikke at være så omstændigt at bygge vægge på fundamentet i forskellige niveauer, og rejsningerne af væggene har vist sig ukomplicerede takket være bobcatten.

Der er mange, som siger, at et byggeri tager dobbelt så lang tid og koster dobbelt så meget som beregnet. Der er desværre ofte noget om snakken, især når byggeriet styres af håndværkerne eller bygherren selv eller uden rådgivere involveret. Nu har det heller aldrig været et mål for os at bygge effektivt og hurtigt…

Vores byggebudget holder stadigvæk, tidsplanen er overskredet lidt, men det er stadig svært for os at vurdere her som selvbyggere for første gang. Byggeriets kompleksitet taget i betragtning er vi godt tilfredse med hvordan projektet skrider frem…

Det er skønt at se huset tage form og fornemme rumlighederne i een til een. Alle de ideer og intentioner kommer frem nu. Selv om vi har tegninger og model af huset og peget og forklaret, har det været svært for mange at forstå husets ide(er). Det er blevet tydeligt (ere) nu på pladsen….

Skriv et svar