You are currently viewing vintervejr
Det er svært at se stregen for al sneen

vintervejr

Som selvbygger har vejret en ganske stor indflydelse, og vi er da også gået fra at være relativt uinteresserede i prognoser til at læse dem dagligt. Lad os bare starte med at indrømme, at vi har været meget heldige med vejret, ikke mindst på grund af en formidabel varm sommer og et mildt efterår. Men de sidste par måneder har været mere end almindeligt regnfyldte og det har været nødvendigt at kigge i prognoserne efter ophold i regnen. Vi mangler stadig at lukke 15-20 pct af byggeriet (hele sidste boks + det løse), så vi bygger videre på skelettet på de gode dage, andre dage må vi fortrække indenfor. Ifølge dmis vejrarkiv har vi i oktober, december og januar fået dobbelt så meget regn set i forhold til normalen. Det er varmere, ja, men også markant mere vådt end normalt, vi har for eksempel kun haft 3 tørvejrsdage ud af 20 her i skrivende januarstund.

Det er nu stadig dejligt at være ude og arbejde ude, men kulden, mørket og regnen har vist sig at have en mærkbar effekt på fremdriften af byggeriet. Vi når simpelthen mindre, når kulden, mørket eller regnen træder til. Derfor prøver vi at tilrettelægge arbejdsdagene i forhold til vejret. På en typisk morgen har jeg typisk planlagt tre valgmuligheder for dagens arbejde. Første mulighed forudsætter tørvejr og nogle gange minimal vind, (som fx taglægning) anden mulighed er også udendørs arbejde, men kan foregå ved lidt regn eller sne (som fx. træskelet), sidste arbejdsopgave skal laves inden i huset i læ for regn og vind (som fx gulve). Hver morgen bliver vejret så udslagsgivende for, hvad vi skal foretage os den dag. Det fungerer meget fint, men er langt fra en bullet proof løsning, og jeg er da også mange gange løbet ud i hast fra frokostbordet for at redde værktøj i læ for et pludseligt regnvejr…

Skriv et svar