You are currently viewing Håndlangerne

Håndlangerne

Skrånende terræn, gangbro og 100 kg i børen
Skrånende terræn og gangbro og 100 kg i trillebøren

Jeg har vist mere end antydet, at Aida hjælper til på byggepladsen, men hvor hyggeligt og dejligt det end er at have hende rendende på byggepladsen, så består hendes hjælp vist mest i at flytte rundt på fars værktøj, så han ikke kan finde det.

Lillebror på 4 uger gør som babyer gør, kræver tid og omsorg, og trækker i virkeligheden i modsat retning, så Mette ikke har mulighedfor at hjælpe på byggepladsen

Så er det godt, at de store i familien kommer og giver en hånd med. Vi har en stor familie og mange vil heldigvis gerne komme og give en hånd med. Der er dog en mangel på håndværkere i vores familier, men med lidt planlægning er der masser af arbejde også for de ufaglærte på en byggeplads. Håndværker eller ej, det vigtigste er, at folk forstår opgaven og kan tænke selv, og der har vi indtil nu haft held med vores hjælpere… Vi tager imod al den hjælp vi kan få, men for mig er det vigtigt, at de, der kommer og hjælper også oplever at bidrage med noget, når de er der.

Anlægsarbejdet rummer heldigvis masser af opgaver, hvor man kan bidrage med meget trods begrænset erfaring eller byggeteknisk viden. I etableringen af fundament er opmåling og rendegravning, noget jeg bliver nødt til selv at gøre, men under for eksempel støbearbejdet er det en gevinst at have en håndlanger eller to til at fodre betonblanderen og køre betonen i renderne.

Senest havde vi fornøjelsen af et par dages hjælp af mine to unge nevøer, som fik et fint indblik i anlægsarbejdets herligheder, herunder støbning af fundament til spisestuen, opmuring af lecablokke og afretning af grus til terrændæk. Det var hyggeligt at have hjælp og se arbejde skride frem, men også at snakke og forklare lidt om principperne i byggeri. Ja, og så nåede vi at støbe spisestuen, og opmure de fleste leca sammen.

og forresten, nu har vi støbt 6 ud af 7 bokse… vennerne klarer den sidste på drengeweekendi næste uge…